Gooi

NL
V

Straatnamenvoorstel GroenLinks 'niet om witte mannen af te zeiken'

4 april 2019, 16.10 uur · Foto: GroenLinks

Het straatnamenvoorstel waarmee GroenLinks deze week voor de nodige ophef zorgde, was niet bedoeld om witte mannen af te zeiken. Dat zegt fractievoorzitter Marleen Remmers.

Afgelopen dinsdag kwam ze met het voorstel om toekomstige straten in Hilversum voortaan niet meer te vernoemen naar witte mannen. Volgens Remmers is dat een makkelijke maatregel om voor meer diversiteit in de maatschappij te zorgen. Ze verwijst ook naar Putten waar een hele nieuwe wijk wordt vernoemd naar lokale heldinnen. Haar idee leidde tot veel reacties op social media.

Lees ook: GroenLinks Hilversum: voorlopig geen straten vernoemen naar witte mannen

Gisteravond besprak de raadscomisssie economie en bestuur kort het voorstel van GroenLinks, schrijft De Gooi en Eembode. Uit de discussie werd duidelijk dat het voorstel binnenkort een vervolg krijgt. De coalitiepartij komt samen met oppositiepartijen PvdA en SP met een gezamenlijk voorstel dat in mei of juni moet worden besproken.

Niet polariseren
Remmers benadrukt dat zij niet wil polariseren en dat het voorstel niet is bedoeld "om witte mannen te bashen" [afzeiken, red]. "Het gaat mij om een evenredige vertegenwoordiging. Maar 12 procent van de naar een mens vernoemde straten, is naar vrouwen vernoemd. Vanuit historisch perspectief is dat verklaarbaar, maar wat als we dit blijven doen..."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!