West-Friesland

Showdown: eindelijk een sportvereniging voor West-Friese slechtzienden

4 april 2019, 13.39 uur

NH Nieuws

HOORN - In sportcomplex Allways Forward wordt vanaf nu wekelijks Showdown gespeeld. Een sport die zich uitermate leent voor slechtzienden en blinden om te spelen. Initiatiefnemer Sandra van Leeuwen is enthousiast: "Het is een sport op gehoor. Daar zijn slechtzienden natuurlijk al goed in getraind."

Showdown is een mix tussen tafeltennis en airhockey. Het is een snelle reactiesport, waarbij de twee deelnemers een blinderende bril op moeten waardoor het spel voor alle spelers gelijk opgaat. "In de bal zit een belletje", vertelt Sandra. "Dus daar moet je goed naar luisteren en op reageren."

De sport kan ook gespeeld worden door mensen die wel kunnen zien. En dat maakt het juist zo leuk, omdat slechtzienden dit dus ook met vrienden en familieleden kunnen spelen. 

In Nederland zijn er zo'n vijftien Showdownverenigingen, waarvan eentje in Hoorn. Elke woensdagavond wordt het spel gespeeld tussen 19.30 en 21.30 uur. Iedereen die het leuk lijkt, is van harte welkom om een keer mee te doen. De vereniging is op zoek naar nieuwe leden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!