Ga naar Content
Gooi

Ruim miljoen kijkers voor uitzending Five Days Inside in Rosa Spier Huis

3 april 2019, 15.05 uur · Aangepast 3 april 2019, 15.17 uur
Door: Carina Gutker · Foto: ANP

Er hebben gisteravond ruim één miljoen mensen gekeken naar de uitzending van Five Days Inside waarin presentator Beau van Erven Dorens een bezoek bracht aan het kunstzinnige Rosa Spier Huis in Laren. "De belangrijkste les die ik van de bewoners heb geleerd, is dat je gewoon moet 'leven'", aldus Van Erven Dorens.

De presentator was onder de indruk van het Rosa Spier Huis. "Een bijzonder bejaardentehuis, want dat is het", zei hij toen hij wegging. "Allemaal kunstenaars. En wat overblijft zijn de oude mensen. Dagen die ineenglijden. Het einde van het leven. Aftakeling. Het is ook echt dramatisch. En ze vinden elkaar dan nog net even in de kunst."

Lees ook: Van Erven Dorens maakt indruk bij bewoners Rosa Spier Huis: "Innemende man"

Van Erven Dorens vond het confronterend om dementerende mensen te zien. Andere bewoners vinden het lastig om met dementerenden onder één dak te wonen. Maar ontroerend vindt de televisiepresentator het dan weer dat sommige mensen er heel gelukkig wonen. Zo ook het echtpaar Nelleke en Albert: zij heeft jaren geleden een herseninfarct gehad, waarna hij liefdevol de zorg voor haar op zich nam. En ze zijn tevreden.

De uitzending is hier terug te kijken. Van Erven Dorens gaat geen derde seizoen maken, zo maakte hij onlangs bekend. Wel hoopt hij dat een andere televisiemaker bereid is het stokje over te nemen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!