Ga naar Content
Noord-Holland

Elf hardrijders raken rijbewijs kwijt: hoogst gemeten snelheid 181 km/u

3 april 2019, 10.28 uur
Door: · Foto: AdobeStock/Google Streetview

De politie heeft afgelopen zondag van elf automobilisten het rijbewijs in beslag genomen omdat ze de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u overschreden.

Dat gebeurde op de A8 in Zaandijk en op de N200 in Halfweg. Op de A8 werden in totaal vijftien automobilisten staande gehouden, van wie er vier meer dan 50 km/u te hard reden en daarom hun rijbewijs moesten inleveren.

Elf anderen reden ook te hard, maar omdat de overschrijding minder dan 50 km/u bedroeg, kwamen zij er met een boete vanaf.  

Halfweg
Op de N200 bij Halfweg, waar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt, liepen negentien automobilisten tegen de lamp. Na controle met een lasergun bleek dat van hen zeven harder dan 150 km/u reden: ook zij moeten hun rijbewijs inleveren. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 181 km/u. 

De rest krijgt een boete, net als vijf automobilisten die wel zijn betrapt, maar niet direct staande zijn gehouden. Ook voor bellen of appen achter het stuur werden bij Halfweg vier boetes uitschreven.  

Europese week van de Veiligheid
De extra snelheidscontrole vond plaats in het kader van de Europese week van de Veiligheid, die nog tot en met 7 april duurt. "Met deze actie willen we de verkeersveiligheid vergroten, want snelheid is een belangrijke oorzaak van ongevallen", zegt Jeffrey Feeke van het Team Verkeer.

"Bij één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt een te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Het risico op - ernstig - letsel neemt fors toe bij een hogere snelheid. Wij willen bestuurders hiervan bewust maken." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!