Whatsapp

Zaanstreek-Waterland

Leerlingen doen mee aan Buitenlesdag in Zaandijk: "Je hoofd wordt er fris en leeg van"

2 april 2019, 15.23 uur · Aangepast 2 april 2019, 16.21 uur

Ze zitten in een boom, op een klimrek of op een schommel: het maakt niet uit als het maar buiten is. Op de Nationale Buitenlesdag leren de leerlingen van basisschool Het Schatrijk uit Zaandijk vandaag een zakelijke brief schrijven.

De leerlingen moeten in een brief aan de gemeente Zaanstad hun wensen voor het schoolplein opschrijven. Van meer klimbomen, een grasveld om te voetballen tot aan meer voorzieningen voor insecten. Gewapend met pen en papier, vastgezet op een stevig plankje zoeken ze hun eigen favoriete plek in de buitenlucht.

Beter concentreren
Meester Mark loopt rond en geeft advies: "Let op je aanhef en je kantlijn." Het is niet alleen vandaag dat ze naar buiten gaan. Volgens Mark gaan ze veel vaker naar buiten tijdens de les. De buitenlucht doet ze namelijk goed en ze worden er ook creatiever van. "Je hoofd wordt er fris en leeg van", zegt een leerling.

Nationale Buitenlesdag
En dat is precies de bedoeling van de Nationale Buitenlesdag waar een kwart van de bijna 1000 basisscholen in Noord-Holland aan meedoen. Op Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is voor veel kinderen ook heel leuk. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp