Ga naar Content
Gooi

Jan Franx wordt waarnemend burgemeester in Koggenland

2 april 2019, 13.31 uur
Door: · Foto: Gemeente Koggenland

Eigenlijk zou er al een nieuwe burgemeester in Koggenland moeten zijn, maar die benoeming werd op het laatste moment afgeblazen. Daarom neemt Jan Franx nu de honneurs waar en wordt hij waarnemend burgemeester. Franx is nu nog wethouder in Gooise Meren, waar hij zal aftreden, en was dat eerder ook in Enkhuizen.

Franx zegt vereerd te zijn met zijn benoeming. "Ik heb enorm veel zin om dit mooie ambt te vervullen en samen met inwoners, ondernemers, raad, college en medewerkers alle dorpen, kernen en buurten van Koggenland verder vorm te geven. Ik ken de gemeente goed: mijn vrouw komt uit De Goorn en mijn schoonmoeder heeft hier tot haar 91e gewoond. Mijn vrouw en ik zijn destijds ook in De Goorn getrouwd. Ik kijk terug op een mooie tijd als wethouder in Gooise Meren en daarvoor als wethouder in Enkhuizen. Ik mocht de afgelopen vier jaar samen met mijn collega’s in het college de nieuwe gemeente Gooise Meren op koers brengen. Ik ben blij en trots om nu in Koggenland aan de slag te gaan."

Lees ook: Geen geschikte kandidaten voor burgemeesterschap Koggenland

De gemeente Koggenland verheugt zich op de komst van de waarnemend burgemeester. "De heer Franx is een daadkrachtig 'mensen-mens', een verbinder. Het is een burgervader waar wij alle vertrouwen in hebben", aldus Nico Bijman namens de fractievoorzitters.

De vacature voor een vaste kroonbenoemde burgemeester is voortijdig stopgezet. Het is nog niet bekend wanneer deze procedure wordt gestart. De huidige burgemeester Rob Posthumus is gestopt omdat hij 70 jaar is geworden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!