Ga naar Content
Sport

Jan Smit blijft in bestuur FC Volendam

2 april 2019, 11.38 uur · Aangepast 2 april 2019, 11.55 uur
Door: · Foto: ANP Foto

FC Volendam heeft het nieuwe bestuur dat per 30 juni aantreedt rond. Van de huidige bestuursleden blijven Jan Smit en Richard de Weijze aan; de overige vier leden maken na twintig jaar plaats voor nieuwe gezichten.

Henk Kras draagt de voorzittershamer over aan Piet Kemper. De overige nieuwe bestuursleden zijn penningmeester Tom Koning, Tom Veerman (financiën), Hans Bond (technisch), Jan-Bas Veltman (commercieel) en Gerben Matroos (commercieel). 

Zanger/presentator Jan Smit beheert de portefeuille cultuur en media, terwijl Richard de Weijze verantwoordelijk is voor de PR en operatie. 

De Raad van Commissarissen van de voetbalclub wil met de nieuwe mensen en de andere taakverdeling een frisse wind laten waaien bij FC Volendam. De RvC laat in een verklaring op de website weten het huidige bestuur te bedanken voor voor de periode waarin ze de club hebben geleid. 'Vanuit roerige tijden eind jaren negentig (bijna faillissement, red.) hebben zij FC Volendam ontwikkeld tot een stabiele en gezonde betaald voetbalorganistatie'.

Maandagavond maakte de club het vertrek van technisch manager Misha Salden bekend. De naam van de nieuwe trainer is nog niet bekend, maar Wim Jonk is de beoogde opvolger van Hans de Koning.

Lees ook: Salden over vertrek: "Dit valt rauw op mijn dak"

Lees ook: Tumult bij FC Volendam: bedreigingen en beschuldigingen

Lees ook: Bestuur FC Volendam stapt eind juni op