Start van hoofdcontent

Sport

nl
V

Grensrechter die keeper bewusteloos sloeg wordt geroyeerd door voetbalclub Geel-Wit

2 april 2019, 08.51 uur · Aangepast 2 april 2019, 16.52 uur · Foto: Inter Visual Studio / bewerking NH Nieuws

Het bestuur van de Haarlemse voetbalclub Geel-Wit heeft besloten om de grensrechter die afgelopen zaterdag een keeper van UNO 1 knock-out sloeg te royeren. Ook is besloten om het betreffende team per direct uit de competitie te halen.

"Hiermee geeft Geel-Wit duidelijk aan dat we agressie, in welke vorm dan ook, op en buiten het veld volledig afkeuren", zo laat de club weten in een statement op de website. 

Verder laat het bestuur weten dat de beide voetbalclubs Geel-Wit en UNO op korte termijn bij elkaar komen om 'dit voetbal onwaardige incident te bespreken en de relatie tussen spelers en clubs te herstellen'. 

Lees ook: Bruut geweld op Hoofddorps voetbalveld: slachtoffer weer thuis, verdachte mogelijk geroyeerd

Afgelopen zaterdag ontaardde de wedstrijd in een vechtpartij. Een 34-jarige man uit Haarlem - die op dat moment als grensrechter bij de wedstrijd betrokken was  - stormde het veld in en sloeg de Uno-keeper met een rechtse direct knock-out. 

Bekijk de heftige beelden van de vechtpartij hieronder: 

Grensrechter deelt klap uit - Inter Visual Studio

Omdat de doelman - een 24-jarige Hoofddorper - roerloos bleef liggen, werd er in allerijl een ambulance voor hem besteld. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij een lichte hersenschudding heeft opgelopen. Na controle mocht hij naar huis, waar hij nu aan het herstellen is van zijn verwonding. 

De politie doet vandaag nog onderzoek naar de zaak. Daarna wordt het overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Het OM beslist vervolgens of justitie tot vervolging overgaat.

Lees ook: KNVB stelt grondig onderzoek in na geweldsincident, grensrechter blijft geschorst

Gisteren liet de KNVB aan NH Nieuws weten dat ook zij een grondig onderzoek zullen starten. Een onafhankelijk aanklager amateurvoetbal gaat de vechtpartij onder de loep nemen: "We treden hard op tegen dit soort mensen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!