Ga naar Content
Amsterdam

Protesterende rijbaanweigeraars rijden over A10

1 april 2019, 22.53 uur
Door: · Foto: AT5

Een aantal scooteraars dat boos is over de beslissing dat mensen met een scooter de rijbaan op moeten, heeft vanavond in Amsterdam actie gevoerd. Dat gebeurde op meerdere locaties in de stad. Sommige scooteraars reden zelfs ook even - veelal zonder helm - op de ring.

Het protest begon rond 18.00 uur op de Haarlemmerweg. De AT5-verslaggever ter plaatse meldde dat de scooteraars ná de gezamenlijke actie over de Haarlemmerweg, doorgingen met protesteren en op verschillende punten de verkeersregels overtraden. Zo reden ze door rood en blokkeerden ze een kruispunt.

Vervolgens kwamen er meerdere meldingen binnen van het scooterprotest op andere locaties in de stad. De toeterende scooters werden onder meer langs het Mercatorplein, de Kinkerstraat en Plein '40-'45 gespot.  

De scooters reden ook even op de A10. Op een filmpje dat AT5 kreeg is te zien hoe de scooters op de oprit rijden en er bij de afrit Bos en Lommer weer afgaan. 

De politie laat weten in overleg met de burgemeester te hebben besloten om de demonstranten in eerste instantie alleen aan te spreken. Daar waar er verkeersregels werden overtreden, zijn er boetes uitgeschreven. Twee snorscooters zijn in beslag genomen en er is iemand aangehouden. Die persoon werd later, met een boete op zak, weer vrijgelaten. 

Nog een week
De snorscooterrijders zijn niet alleen boos dat ze de rijbaan op moeten. Ze zijn ook niet blij met de helmplicht. De regels gaan op 8 april in. Zaterdag werd ook op de Dam geprotesteerd. Ook proberen de snorscooteraars voor 8 april nog voldoende handtekeningen op te halen, om de Tweede Kamer te dwingen nog eens over de wet na te denken. Op dit moment zijn 27.000 van de benodigde 40.000 handtekeningen binnen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!