Ga naar Content

'Herrie-fontein' in Van Loosenpark in Enkhuizen gaat deze week weer aan

Na een aantal lange wintermaanden, staat hij nu weer aan: de fontein in het Snouck van Loosenpark in Enkhuizen. De fontein staat al jaren in het middelpunt van de belangstelling omdat het te luidruchtig zou zijn. Omwonenden worden gek van het harde watergekletter.

Na een enquête die afgelopen november onder de bewoners werd gehouden, besloot de gemeente dat de fontein voortaan alleen in de maanden april tot en met oktober zou spuiten.

Lees ook: Fontein na vijftig jaar terug na initiatief Naardenezen

Maar niet alleen over wanneer de fontein mag spuiten, ontstond een discussie. Ook over hoe lang de fontein aan zou mogen staan, waren de meningen verdeeld. "Waar de tijd eerst verkort was tussen 10.00 en 16.00 uur, is de fontein nu gewoon weer de hele dag aan", zegt een bewoonster die aan de vijver woont. Ze ziet het liefst de fontein verdwijnen of dat de sproeikoppen vervangen worden zodat het harde gekletter over is. 

Bewoners hebben last van luidruchtige fontein - NH Nieuws

Sproeiers
Uit de enquête bleek dat de meeste bewoners vinden dat de fontein moet blijven, maar hebben wel wat aan te merken over de manier waarop de fontein sproeit. "Ze zijn al vaker met de fontein bezig geweest zodat het water meer omhoog sproeit en minder klettert maar dat lijkt niet te lukken", zegt Ria Almoes die ook aan de vijver woont. De fontein is volgens haar niet weg te denken uit het Van Loosenpark: "Wij vinden het heel mooi en heel gezellig, het hoort gewoon in het park." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: