Start van hoofdcontent

ZANDVOORT

nl

Tegenstanders Formule 1 in Zandvoort steeds heftiger bedreigd: "Veel bagger over ons heen"

1 april 2019, 16.42 uur · Aangepast 2 april 2019, 08.55 uur · Door Geja Sikma

Het begon met schelden en nare verwensingen via social media. Nu krijgt het platform 'Rust bij de Kust', dat protesteert tegen de geluidsoverlast op het circuit, directe bedreigingen via de mail. "Ik vrees voor als de F1 niet naar Zandvoort komt, want dan krijgen wíj waarschijnlijk de schuld", zegt woordvoerder Karel van Broekhoeven.

In de mail verstuurd via de website van Rust bij de Kust wordt de leden van het platform geadviseerd om maar 'van een hoog gebouw te springen', zichzelf te 'verdrinken' of 'voor een race-auto te gaan staan'. Van Broekhoven toont de mail aan NH Nieuws. 

Zelf trekt hij zich er nog niet veel van aan, maar andere tegenstanders slapen er slecht van. "Ze overwegen nog niet om zich terug te trekken, want ze vinden het te belangrijk en willen zich ook niet laten intimideren", benadrukt hun woordvoerder. Maar de meeste actievoerders willen anoniem blijven en niet voor de camera verschijnen. 

Het platform strijdt al jaren tegen de geluidsoverlast van de racedagen op het circuit Zandvoort. Met de komst van de Formule 1 zou dat volgens 'Rust bij de Kust' alleen maar erger worden. De onlinepetitie is nu door bijna 5.000 mensen ondertekend. 

Lees ook: Mogelijke komst Formule 1 naar Zandvoort niet voor iedereen feest: "Bron van ellende"

Mocht in juni Zandvoort niet opgenomen worden in de kalender van races voor de Formule 1, dan zullen de bedreigingen aan het adres van de tegenstanders nog heftiger worden, vreest Karel van Broekhoeven.

(tekst gaat door onder video) 

Bedreigingen aan adres 'Rust bij de Kust' - NH Nieuws / Geja Sikma

Voor Van Broekhoven wordt de grens van het toelaatbare bereikt als het persoonlijke bedreigingen worden. "Zo van 'ik kom bij je thuis en ik schiet je voor je raap'."

De politie heeft het platform 'Rust bij de Kust' geadviseerd de bedreigingen en verwensingen te verzamelen. Als het erger en meer wordt, dan kunnen de afzenders opgespoord en gewaarschuwd worden. Nu zijn de commentaren nog niet heftig genoeg van aard om vervolgd te kunnen worden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws