Zaanstreek-Waterland

NL
V

Purmerendse school maakt plaats voor tijdelijke woningen

1 april 2019, 16.09 uur · Aangepast 2 april 2019, 18.10 uur

De gemeente Purmerend is vandaag begonnen met de voorbereidingen voor de sloop van een schoolgebouw aan de Etserstraat. Op die plaats komen tijdelijke containerwoningen.

Er is een groot woningtekort in Purmerend. Omdat het moeilijk is om in een korte tijd vaste woningen te plaatsen, heeft de gemeente er voor gekozen om tijdelijke containers neer te zetten. Het voordeel van deze woningen is volgens wethouder Thijs Kroese dat er geen bestemmingsplan opgezet hoeft te worden en dat ze daarom snel kunnen worden gerealiseerd. Ook kunnen de containers binnen 150 dagen geleverd worden, iets wat met vaste woningen niet mogelijk is. 

Tienduizend woningen 
De woningen zijn volgens Kroese hard nodig. "Deze tijdelijke woningen zijn als een soort lapmiddel voor de tienduizend woningen die we er in de komende jaren bij moeten bouwen. De containers zijn bedoeld voor mensen die nog niet voldoende inschrijfduur hebben, maar wel hoognodig het huis uit moeten, bijvoorbeeld door ruzies of gebrek aan plek."

Lees ook: Plan voor nog eens 150 extra tijdelijke woningen in Purmerend

In de Etserstraat komen 28 studio's. De meeste bewoners zijn hier blij mee: "Alles beter dan dit lelijke schoolgebouw." Ook zijn ze blij dat inwoners eindelijk een goede plek kunnen krijgen. Naast de containerwoningen komen er ook 22 parkeerplaatsen. 

De gemeente is vandaag begonnen met het verwijderen van asbest. De sloop is rond eind mei/begin juni klaar.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!