Ga naar Content
Amsterdam

Haga Lyceum en Van Doorn wilden media terugpakken: "Er is veel nepnieuws verspreid"

1 april 2019, 15.32 uur
Door: · Foto: AT5/Haga Lyceum

Oud-PVV'er Arnoud van Doorn kwam vandaag even het schoolplein van het Cornelius Hagalyceum op om de 1 aprilgrap toe te lichten. "We laten hiermee zien hoe makkelijk het is om een nieuwsberichtje te verspreiden dat niet blijkt te kloppen."

De aanstelling van Van Doorn die in 2011 de PVV uit werd gezet en zich in 2013 bekeerde tot de islam, bleek vandaag een 1-aprilgrap te zijn. Diverse media publiceerden over zijn aanstelling. AT5 berichtte er bewust niet over omdat er te veel vraagtekens waren. 

Lees ook: Aanstelling bekeerde ex-PVV'er op omstreden Haga Lyceum blijkt 1 aprilgrap

Tevreden
Arnoud van Doorn zelf is tevreden over 'de grap', zo zegt hij net na de bekendmaking van de grap. "Ten eerste is het een traditie in Nederland, een stukje burgerschap. We laten zien dat we als school we een leuke traditie in stand houden: 1 april. We staan niet met de rug naar de maatschappij. Anderzijds, de afgelopen maanden is er natuurlijk veel nepnieuws en onzin verspreid over de school, over het bestuur, bestuurder Söner Atasoy, ook over mijzelf. We laten hiermee zien hoe makkelijk het is om een nieuwsberichtje te verspreiden dat dit niet blijkt te kloppen. Binnen een paar uur ging het viraal, dat zegt toch ook wel wat."

Op de opmerking van AT5 dat Van Doorn een grap maakt van de bevindingen van de AIVD over de school wilde hij niet ingaan. Van Doorn maakte zich daarna snel uit de voeten en liep de school in. Bestuurder en oprichter Söner Atasoy zou AT5 daarna ook nog te woord staan, maar kort daarna vertelde een medewerker van de school dat ze dat toch niet zouden doen. 

Teleurgesteld
Een leerling gaf aan dat hij teleurgesteld was dat Arnoud van Doorn geen interim-directeur zou worden. "Mijn moeder vond het juist zo'n goed idee", zei de leerling. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!