Ga naar Content
Noordkop & Texel

Bijzonder drankje gepresenteerd in Callantsoog: "Een zeer smakelijk biertje"

1 april 2019, 16.42 uur · Aangepast 1 april 2019, 16.54 uur
Door: · Foto: SchagenFM/Joop Luten

De brouw-droom van Siva Sivagnanam en Bas de Graaf is uitgekomen. De mannen zijn erin geslaagd hun eigen bier te maken. Hun 'Duinmannetje' werd dit weekend gepresenteerd in het bomvolle eetcafé TAV in Callantsoog.

De productie van het Duinmannetje werd mede mogelijk door het geldbedrag dat Siva en Bas wonnen bij Rake Draken eind vorig jaar. Dankzij de prijs hebben ze contact opgenomen met een brouwerij waar ze een huurketel hebben bemachigd, zo meldt mediapartner Schagen FM.

De eerste 2000 liter van het nieuwe biertje zijn inmiddels gebrouwen. Een nieuwe lading laat ook niet lang op zich wachten, want ook de tweede productie is in de maak.

Neutrale smaak
"We hebben samen met de brouwerij voor een vrij neutrale smaak gekozen en het bier vrij laag in alcohol gezet. Ook hebben we de duindoorn erin verwerkt. Dat is een klein oranje plantje dat ook echt hier in de duinen groeit", zegt brouwer Siva Sivagnanam.

Het is de bedoeling dat het biertje eerst op Callantsoog een succes wordt. Wellicht komt er straks nog een tweede soort van het Duinmannetje. De brouwers hebben een goede start achter de rug, maar ze zijn nog niet zover dat ze hun huidige baan kunnen opzeggen. "Dat zal voorlopig ook niet gebeuren, haha", lacht Bas de Graaf.  "Ik vind het een zeer smakelijk biertje. Ik denk dat ik hem zeker ga verkopen als strandtenteigenaar."

Het bier is op verschillende adressen in Callantsoog verkrijgbaar. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: SchagenFM/Joop Luten