Ga naar Content

Beverwijker Kees: "Sinds mijn been er af is, ben ik alleen maar sterker geworden”

Twee jaar geleden is zijn been geamputeerd, maar tegenwoordig is Kees van Velzen fitter dan ooit. In juni doet de Beverwijker mee aan de HandbikeBattle in Oostenrijk, een klim van ruim 20 kilometer op de Kaunertaler Gletscherstrasse.

“Voorheen was ik een workaholic die eenmaal thuis het liefst op de bank lag. Sinds mijn been er af is, ben ik alleen maar sterker geworden", zegt vertelt Kees in NH Buurten. Hij was aan het werk bij Tata Steel toen zijn bovenbeen doormidden brak. Er bleek een tumor in te zitten.

Revalidatie
Tijdens zijn revalidatie ontdekte Kees de handbike en was hij meteen weg van de sport. Omdat hij wedstrijden wilde fietsen, richtte hij in 2016 Handbike Team Noord-Holland op. Het team bestaat uit ex-revalidanten van revalidatiecentrum Heliomare. Kees is met zijn zestig jaar de oudste van het team.

De Beverwijker traint minstens vijf keer per week om zich voor te bereiden op hooggebergte-wegen in de Alpen. Zijn gezondheid heeft zijn blik op het leven veranderd. "Ik kan nu alles veel beter relativeren. Ik leef volgens het motto: Vallen is niet erg, maar blijven liggen wel", vertelt hij voor onze camera.