Haarlemmermeer

NL
V

Bruut geweld op Hoofddorps voetbalveld: slachtoffer weer thuis, verdachte mogelijk geroyeerd

31 maart 2019, 12.55 uur · Aangepast 1 april 2019, 08.46 uur

Het voornaamste slachtoffer van het buitensporige geweld op het voetbalveld van de Hoofddorpse vereniging Uno is weer thuis. Hij heeft een lichte hersenschudding, maar mocht het ziekenhuis gisteravond al verlaten.

Dat meldt Uno-voorzitter Roel de Groot aan NH Nieuws. Nadat de wedstrijd Uno 1 - Geel-Wit 1 gisterenmiddag in een vechtpartij was ontaard, stormde een speler van het Haarlemse team Geel-Wit 1 - die op dat moment als grensrechter bij de wedstrijd betrokken was  - het veld in en sloeg de Uno-keeper met een rechtse direct knock-out.  

Lees ook: Voetbalwedstrijd in Hoofddorp mondt uit in vechtpartij

Omdat de doelman roerloos bleef liggen, werd er in allerijl een ambulance voor hem werd besteld. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij een lichte hersenschudding heeft opgelopen. Na controle mocht hij naar huis, al heeft hij volgens de voorzitter 'een onrustige nacht gehad'. 

Bekijk ook: VIDEO: Grensrechter slaat keeper tegen de vlakte 

De grensrechter - een 34-jarige Haarlemmer - is na de geweldsuitbarsing opgepakt door toegesnelde agenten. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht, maar zal naar verwachting in de loop van de dag naar huis worden gestuurd. Hij blijft wel verdachte in de zaak.

Geschorst 
Het bestuur van Geel-Wit laat weten dat de man geschorst is. "We gaan de gebeurtenissen evalueren en zullen later bepalen of hij ook geroyeerd zal worden", zo laat een bestuurslid van de Haarlemse vereniging aan NH Nieuws weten. 

Eerder liet de club weten 'ernstig geschrokken' te zijn van de gebeurtenissen. "Wij distantiëren ons dan ook van geweld en opsportief gedrag op en om het voetbalveld."  

KNVB
Ook de KNVB heeft inmiddels kennisgenomen van de mishandeling, maar kan inhoudelijk nog niet reageren: "We moeten alle formulieren nog binnenkrijgen", aldus een woordvoerder van de bond. "We verwachten in de loop van de week meer duidelijkheid."

Update: de verdachte is zondag, na een nacht in een politiecel, vrijgelaten. 

Bekijk hieronder de video van de vechtpartij: 

Extreem geweld tijdens Uno 1 - Geel-Wit 1 - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!