IJmond

Beverwijker (27) opgepakt voor inrijden op agent in Heemskerk

31 maart 2019, 12.12 uur · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

Een 27-jarige Beverwijker is vannacht aangehouden voor een poging tot zware mishandeling van een agent. In Heemskerk reed hij met hoge snelheid op een agent af, en raakte hem op een haar na.

De betrokken agenten hielden op het moment van het voorval horecatoezicht. Toen ze rond 4.00 door de Maerelaan liepen, zag een van hen hoe een auto met hoge snelheid recht op hem afkwam. In een reflex sprong hij opzij, en wist daarmee te voorkomen dat de auto hem raakte.  

Botsing  
De automobilist sloeg vervolgens met hoge snelheid op de vlucht, maar werd bij het verlaten van het centrum door enkele andere agenten gespot. Zij zetten de achtervolging in en kregen hem op de Hoflaan te pakken. Daar vloog de verdachte uit de bocht en botste op een lantaarnpaal. 

Of de Beverwijker daarbij gewond geraakte, is niet bekend. Wel is duidelijk dat hij naast de auto werd aangetroffen, en het bij het zien van de agenten op een lopen zette. Zonder succes, want kort daarop werd hij in de boeien geslagen. Hij bleek onder invloed van alcohol.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp