Ga naar Content

VIDEO: Grensrechter slaat keeper tegen de vlakte

Schokkende beelden vanaf het terrein van de Hoofddorpse voetbalvereniging Uno. Een opstootje tijdens een wedstrijd mondde uit in een woeste vechtpartij, waarbij een grensrechter van tegenpartij Geel-Wit 1 de Uno 1-doelman met een rechtse directe tegen de vlakte sloeg.

Op de beelden is te zien hoe spelers van beide teams elkaar te lijf gaan. Het eenvoudige duw- en trekwerk ontaardt al snel in een potje vrij worstelen, waarbij meerdere voetballers gestrekt op de grasmat belandden.  

Lees ook: Voetbalwedstrijd in Hoofddorp mondt uit in vechtpartij

Nadat de vlam echt in de pan is geslagen, komt plotseling de door Geel-Wit aangestelde grensrechter het veld ingerend. Terwijl hij op de vechtende menigte voetballers afrent, laat hij zijn grensrechtersvlag vallen. Vervolgens stormt hij - ogenschijnlijk doelgericht - op de Uno-doelman af en geeft hem een harde vuistslag op z'n achterhoofd:

Tekst gaat verder onder de video

Grensrechter deelt klap uit - Inter Visual Studio

De keeper gaat tegen de vlakte en blijft roerloos liggen, waarna er met spoed een ambulance voor hem wordt besteld. Hij is uiteindelijk met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Wat hem exact mankeert is niet bekend, al laat Uno-voorzitter Roel de Groot aan NH Nieuws weten dat 'hij het naar omstandigheden goed maakt'. 

Grensrechter aangehouden
Het bestuur van Geel-Wit laat weten dat de grensrechter - een 34-jarige man uit Haarlem - is aangehouden. De verdachte is tevens speler van de club, zo blijkt uit een reactie van Geel-Wit, al is niet duidelijk of hij deel uitmaakt van het team dat gisteren tegen Uno aantrad. 

"We zijn als bestuur ernstig geschrokken van deze gebeurtenis, en wij distantiëren ons dan ook van onsportief gedrag en geweld op en om het veld. We zullen in contact treden met Uno, de politie en de KNVB om over het gebeuren te spreken. Natuurlijk zullen wij de straf van de KNVB overnemen die aan deze speler - en wellicht aan meerdere spelers - wordt opgelegd."

Uno komt zelf later vandaag met een inhoudelijke reactie op de gebeurtenissen. De KNVB is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: