Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

nl

Zwaar ongeluk op A7 veroorzaakt door spookrijder onder invloed

31 maart 2019, 10.21 uur · Foto: Inter Visual Studio/Lorenzo Derksen

Het ongeluk waarbij vannacht op de A7 bij Zaandam vijf gewonden vielen, is veroorzaakt door een spookrijder onder invloed. Het gaat om een 39-jarige Amsterdammer, die na controle in het ziekenhuis is aangehouden en vastgezet.

Rond 5.00 uur zag de bestuurder van een busje, een 40-jarige Beverwijker die richting Zaanstad reed, een spookrijder op zich afkomen. Ontwijken lukte niet meer, waarna de twee voertuigen frontaal op elkaar botsten en het busje over de kop sloeg, over de vangrail vloog en op de andere weghelft tot stilstand kwam.  

Letsel
De Beverwijker raakte gewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zijn passagier - een vrouw uit Purmerend - raakte zwaargewond en is ook naar het ziekenhuis gebracht. 

Lees ook: Zes gewonden bij frontale botsing op A7

De spookrijder zelf raakte lichtgewond: na behandeling in het ziekenhuis werd hij opgepakt. Twee van zijn passagiers raakten gewond. Een 45-jarige man uit Amsterdam en een 43-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De ernst van hun letsel is onbekend. Een vierde inzittende, een 20-jarige man uit Zaandam, die op de passagiersstoel zat, bleef ongedeerd. 

Bij het ongeluk zijn in totaal dus vijf gewonden gevallen. De A7 was urenlang dicht, maar sinds 9.00 uur weer open.