Ga naar Content
Haarlem

Vrouw (40) blijkt niet geknipt voor inbraak bij Haarlemse kapper

29 maart 2019, 12.37 uur
Door: · Foto: Esther Philipoom

De kapsters van kapsalon Philipoomhair aan de Haarlemse Oude Zijlvest kregen vanochtend de schrik van hun leven. Voordat ze aan de slag konden, moesten ze eerst een bezem en een dweil ter hand nemen, om daarmee de ravage op te ruimen die een inbreekster een paar uur eerder had achtergelaten.

"Alsof we zelf waren uitgeschoten met de schaar", zegt een medewerkster over de bloedspetters en -sporen die ze op de grond en de deur aantrof. Dat bloed was van een inbreekster die eerder in de nacht een raam had ingeslagen en de zaak was ingegaan, vertelden de dienstdoende agenten aan de kapsters. 

Rond 2.10 uur meldde een getuige bij de politie dat er werd ingebroken bij een kapperszaak aan de Oude Zijlvest. Veel moeite om de verdachte in te rekenen kostte het hen niet: toen ze op de zaak af liepen, stapte er via een ingeslagen raam net een vrouw naar buiten.  

Gewond
Tijdens haar aanhouding bleek dat de verdachte - vermoedelijk bij het inslaan van de ruit - gewond was geraakt aan haar hand. Daarom heeft de politie haar eerst voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht, om de 40-jarige Haarlemse met een hand in het verband daarna alsnog achter slot en grendel te zetten. 

"Het is een fijn idee dat ze nu vastzit", zegt eigenaresse Esther Philipoom. "Anders weet je toch niet zeker of ze nog een keer terugkomt." Waarom uitgerekend haar zaak het doelwit was, durft ze niet te zeggen. Wel laat ze weten dat de inbreekster aardig wat wilde buitmaken.

Kerstverlichting
"Ze had de kassa leeggehaald en verfproducten meegenomen", vertelt de kapster. Ook de kerstverlichting, die de kapsters alweer enige tijd hadden opgeborgen, hoorde bij haar buit. "Terwijl ze mijn dure föhn heeft laten liggen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!