Ga naar Content
Noordkop & Texel

Man (32) vast voor verkoop fatale dosis harddrugs aan 17-jarige Lisa uit Schagen

29 maart 2019, 12.10 uur
Door: · Foto: Regiuscollege Schagen

In het onderzoek naar de dood van een 17-jarig meisje uit Schagen, in december vorig jaar, heeft de politie een 32-jarige man uit Winkel aangehouden. De man wordt ervan verdacht de drugs te hebben geleverd die de tiener fataal werd.

In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 november worden de hulpdiensten opgeroepen voor het meisje Lisa dat na gebruik van de harddrugs MDMA onwel is geworden. Ambulancepersoneel reanimeert het slachtoffer en brengt haar met spoed naar het Medisch Centrum Alkmaar (MCA).

Lees ook: 17-jarig meisje uit Schagen overleden na slikken xtc-pil

Daar aangekomen blijkt het te laat: Lisa is 'ondanks intensieve en medische zorg' overleden. Sectie wijst uit dat een overdosis MDMA haar fataal is geworden. 

Grote hoeveelheid MDMA
Hoe de recherche de verdachte op het spoor is gekomen, is niet bekend. Wel is duidelijk dat de politie bij het uitkammen van z'n woning 'een grote hoeveelheid MDMA' heeft gevonden. Behalve van drugsbezit wordt de man verdacht van het verkopen van de drugs aan het slachtoffer. 

Lees ook: Eerbetoon aan overleden Lisa (17): vlaggen halfstok in geboortedorp Dirkshorn

De politie verdenkt ook twee anderen van betrokkenheid. Zij zijn aangehouden, maar in afwachting van het onderzoek weer vrijgelaten. Hun eventuele rol in de zaak wordt onderzocht.