Alkmaar

NL
V

Terugkijken: NH Events bij de opening van de Alkmaarse Kaasmarkt

29 maart 2019, 08.26 uur · Aangepast 29 maart 2019, 10.12 uur · Foto: NH Nieuws

In Alkmaar is vandaag de eerste kaasmarkt van het jaar. Behalve de traditionele kaasmeisjes lopen er nu voor het eerst ook kaasjongens rond. NH Events doet live verslag van de opening van de kaasmarkt!

Dat is live te volgen via de Facebookpagina van NH Events. Bij de opening wordt het carillon bespeeld en zijn er speeches en uitlegpraatjes in allerlei talen - de markt is vooral populair onder toeristen.

Vanuit de hele wereld komen jaarlijks duizenden mensen kijken naar de kaasmarkt in Alkmaar. Het plein staat dan vol kazen en kaasdragers sjouwen af en aan. De kaasmeisjes en -jongens zijn gehuld in traditionele kaasklederdracht, met voor de meisjes een speciaal hoedje (hulletje) en rode lippenstift. Hun taak is toeristen ontvangen en informeren en, volgens de organisatie, "vooral heel veel op de foto gaan". NH Events is er vanaf 9.45 uur bij:

LIVE: Eerste Kaasmarkt van het seizoen

Het is ieder jaar hetzelfde, maar dit jaar tóch anders: de traditionele Alkmaarse Kaasmarkt gaat weer van start. Dit keer niet alleen met Kaasméisjes, maar ook met Kaasjóngens! Alkmaar Centraal Alkmaar Prachtstad VVV Hart van Noord-Holland

Posted by NH Events on Friday, March 29, 2019

Eeuwenoud
Wanneer de allereerste kaasmarkt in Alkmaar was, is niet helemaal duidelijk. Er zijn oude documenten gevonden waarop duidelijk wordt dat er in 1622 een kaasmarkt was, maar er is ook bewijs dat in 1593 het kaasdragersgilde werd opgericht, wat betekent dat er toen ook al een markt moet zijn geweest.

De laatste kaasmarkt van het seizoen staat gepland op 27 september.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!