Start van hoofdcontent

AMSTELVEEN

nl

Beperkte sporters willen meedoen met WK Taekwondo in Nieuw-Zeeland: "Het is een buitenkansje!"

28 maart 2019, 20.01 uur · Aangepast 29 maart 2019, 14.54 uur

Ze hebben één droom: meedoen aan het WK Special Needs Taekwondo in Nieuw-Zeeland. Tja, en dát is een behoorlijk dure reis en lang niet alle sporters kunnen zich dat veroorloven. Daarom zijn de atleten met een beperking een crowdfundingsactie gestart om deze bijzondere trip samen te kunnen maken.

In oktober vindt het WK Special Needs Taekwondo plaats in Nieuw-Zeeland. Uit alle hoeken van de wereld komen mensen met een beperking daar naartoe om de strijd met elkaar aan te gaan. Ook het Nederlandse team, dat traint in Amstelveen en Aalsmeer, zou graag willen gaan. "Het is best spannend, je gaat Nederland vertegenwoordigen. Het is toch een buitenkansje!" zegt sporter Bram van Schagen (42). 

Trainer David Chung ziet het als een enorme kans voor zijn sporters. "Het mooie is dat sport op deze manier mensen de kans biedt om te reizen", zegt hij. Voor veel van de sporters wordt dit hun eerste verre reis, en misschien ook wel de laatste.

Crowdfunding
"Veel van deze mensen hebben niet het geld en de middelen om dit te kunnen betalen. Daarom hebben we besloten om ons daar voor hard te maken", zegt Chung. Met de crowdfundingsactie hopen ze de reis- en verblijfskosten en kleding te kunnen betalen. In drie weken tijd staat de teller al op ruim vijfduizend euro. "Het gaat echt goed, maar we kunnen veel meer gebruiken." 

Het team hoopt dat er ook genoeg geld binnenkomt om nog wat van het land te zien. Want er zijn méér redenen dan alleen taekwondo om die verre reis te maken. "Zoals naar de kust gaan en pinguins spotten", zegt Bram. "Of naar het kiwi-reservaat. En dan heb ik het niet over de vrucht, maar over de kleine loopvogel."

Doneren
Wil jij ook iets bijdragen? Kijk dan hier. "Alles is welkom!", zegt Bram. De Stichting Special Needs Nederland is een goed doel, een zogeheten ANBI. "Daardoor is het óók nog eens voordelig en aantrekkelijk voor schenkingen en donaties doordat je het kan aftrekken van de inkomstenbelasting", zegt trainer Chung. "Het zou fantastisch zijn als mensen ons willen helpen!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Stichting Special Needs