Whatsapp

IJmond

Personeel Scapino hevig geschrokken van gewapende overval

28 maart 2019, 15.23 uur

Nog maar net bekomen van de schrik keerde het personeel van de Scapino-vestiging in de Lange Nieuwstraat in IJmuiden terug bij de winkel. Ze hadden net op het politiebureau een getuigenverklaring afgelegd over de gewapende overval enkele uren eerder in hun winkel. Een van de personeelsleden raakte daarbij lichtgewond, maar het gaat nu weer goed met haar.

Ze zijn niet in staat hun verhaal te doen aan NH Nieuws. Een medewerker van de winkel naast Scapino kan wel vertellen hoe de winkelbediendes van de schoenenzaak, direct nadat de overvaller met een onbekende buit was gevlucht, haar winkel binnenstormden. "Ze waren hevig geschrokken, logisch natuurlijk, en schreeuwden: 'overval, overval'. Een van de vrouwen stortte bijna in. We hebben ze een glaasje water gegeven en meteen 112 gebeld."

Lees ook: Schoenenwinkel in IJmuiden opnieuw overvallen: medewerker bedreigd met wapen

Het is al de tweede keer in zes weken tijd dat Scapino werd overvallen. Een omstander spreekt zijn afschuw erover uit. "Vreselijk voor de mensen die er werken. En het is al de tweede keer in korte tijd. Ik vind het heel triest dat iemand voor een paar tientjes een overval pleegt. En ze hebben er geen idee van hoelang het personeel hier last van houdt."

De politie startte een Burgernet-actie, maar die heeft nog niets opgeleverd. De winkel blijft vandaag gesloten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws
Whatsapp