Ga naar Content
Noord-Holland

Eerste schop de grond in voor FloriWorld

28 maart 2019, 14.15 uur · Aangepast 28 maart 2019, 14.37 uur
Door: · Foto: Royal Floraholland

Bloemenliefhebbers in Nederland kunnen zich vanaf 2020 vergapen aan een nieuwe hotspot in Aalsmeer: FloriWorld, een ervarings- en expertisecentrum voor de bloemensector. Daar kunnen bezoekers uit de hele wereld hun ogen de kost kunnen geven in de wereld van planten en bloemen.

Met de definitieve bouwvergunning staat niets de realisatie van FloriWorld meer in de weg. Ook de grond is inmiddels overgedragen aan FloriWorld BV. De heiwerkzaamheden starten in de derde week van april.

Blikvanger
Het gebouw van FloriWorld beslaat naar verwachting 5.000 tot 7.000 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Blikvanger wordt de 26 meter hoge tulp met glazen wanden en bezoekers kunnen onder meer leren wat bloemen en planten betekenen voor de gezondheid.

Publiekstrekkers
Daniëlle Santen, directeur FloriWorld: "We mikken op 350.000 bezoekers per jaar. We merken dat er veel enthousiasme is bij andere publiekstrekkers om met ons samen te werken. Vanzelfsprekend kijken we ook naar een combi-ticket dat tevens toegang biedt voor een bezoek aan de veiling. Dat is nog altijd heel populair."

De grote opening van FloriWorld Aalsmeer is gepland in het voorjaar van 2020.