Ga naar Content
West-Friesland

Zorgen om 'gevaarlijke' Berkmeerdijk: "Al drie keer een auto in de tuin gehad"

28 maart 2019, 14.57 uur · Aangepast 28 maart 2019, 17.54 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Chantal Bos

De volle zaal weerspiegelt de grote zorgen om de verkeersveiligheid aan de Berkmeerdijk in Berkmeer. Aanleiding van de bijeenkomst is het dodelijk ongeluk in februari waarbij vier Poolse mensen om het leven zijn gekomen.

"Een auto van de dijk af en ondersteboven, dat gebeurt heel vaak", vertelt Paulette Konijn, inwoonster van Berkmeer. Veel Berkmeerders maken zich zorgen over de hardrijders en zware verkeer op de smalle polderweg. Bij de bewonersbijeenkomst, dat woensdagavond werd gehouden door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, kwamen tientallen Berkmeerders hun verhaal doen:

(Artikel gaat verder onder de video)

Schot in de zaak: wordt de Berkmeerdijk eindelijk veilig? - NH Nieuws

Lees ook: Vier doden bij auto te water in Obdam

De Berkmeerdijk is een smalle weg die op een dijk ligt, met aan de ene kant een brede sloot en aan de andere kant weiland. Omdat het een zogeheten erftoegangsweg is, is er geen belijning aanwezig en mag er ook niet met flitspalen worden gehandhaafd. Hoogheemraadschap heeft alle zorgen geinventariseerd en gaat de mogelijkheden bekijken:

(Artikel gaat verder onder de video)

190328_berkmeerdijk_hhnk - NH Nieuws

Dodelijk ongeluk
De aanleiding van de bijeenkomst was het dodelijk ongeluk in februari. Bij het ongeval kwamen vier Poolse medewerkers van bloembollenbedrijf Borst uit Obdam om het leven. Zij waren 's avonds laat onderweg naar hun pension in Zijdewind maar kwamen daar nooit aan. Hun voertuig werd na een paar dagen ondersteboven in het water gevonden. Volgens Ruud Kuntzel, verkeersadviseur van politie Noord-Holland is er uit het onderzoek gebleken dat er sprake was van een menselijke fout. 

Hoogheemraadschap gaat binnenkort nieuwe snelheidsmetingen doen en vanuit daar kijken welke maatregelen er mogelijk zouden zijn. "Effectieve snelheidsbepekringen zou een heel groot goed zijn", aldus Paullette Konijn. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!