Ga naar Content
Noord-Holland

ANWB: in vier jaar tijd 48 doden in het Noord-Hollandse verkeer

28 maart 2019, 13.47 uur
Door: · Foto: Adobe Stock

In Noord-Holland zijn de afgelopen vier jaar 48 mensen overleden op een provinciale weg of provinciaal fietspad. Dat blijkt uit een inventarisatie van de ANWB. Daarom vraagt de vereniging het nieuwe provinciale bestuur om de veiligheid op een aantal wegen snel te verbeteren.

De ANWB heeft een analyse gemaakt van de verkeersveiligheid van provinciale wegen in het hele land. Daarvoor hebben ze een technische analyse vergeleken met het aantal verkeersongevallen op de weg. Over welke provinciale wegen dit in Noord-Holland gaan, kan je zien op deze kaart.

Lees ook: Provinciale wegen zijn het gevaarlijkst

Door de weg veiliger in te richten, wordt de kans kleiner dat een moment van afleiding of een stuurfout ernstig afloopt.

Collegeakkoord
De ANWB vraagt het provinciebestuur om in het collegeakkoord op te nemen dat gevaarlijke wegen de komende vier jaar veiliger moeten worden. Daar moet ook geld voor worden uitgetrokken. De provinciale wegen kunnen veiliger gemaakt worden door bijvoorbeeld rotondes, fietstunnels, verbreden van de berm of het afschermen van obstakels langs de weg.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!