Start van hoofdcontent

WINKEL

nl

Winkel's Harmonie 130 jaar het muzikale hart van het dorp: " We kunnen heel veel lol maken"

30 maart 2019, 09.00 uur · Aangepast 30 maart 2019, 09.19 uur

Het is nogal een feestelijk jaar in de Noordkop. De ene na de andere muziekvereniging viert een jubileum. Van 50 tot 150 jaar oud, muziek maken is een traditie. De harmonie van Winkel viert dit jaar het 130-jarig bestaan. Bij alle belangrijke momenten in het dorp is de muziekvereniging van de partij.

"We zijn gewoon een heel gezellige groep", vertelt voorzitter Peter Beers. "We kunnen heel serieus muziek maken. Maar we kunnen ook heel veel lol met elkaar maken. Soms zegt de dirigent: 'jongens, het wordt nou wel weer eens tijd dat we muziek gaan maken', maar dat is nou typisch Winkel's Harmonie."

Marijn van der Weide speelt klarinet en zit alweer tien jaar bij de vereniging: "Toen ik in groep 6 zat, kwam de harmonie langs op school." Om een paar weken te proberen mocht ze kiezen tussen trompet en klarinet. Het werd de laatste. "Als afsluiting hebben we toen op het schoolplein een concert gegeven. Dat was echt een belevenis, ik wilde niets anders meer."

Trots
"We zijn trots op het 130-jarig bestaan, er zijn niet veel verenigingen meer die dat halen. En we kunnen het nog steeds goed behappen", vertelt voorzitter Beers. De harmonie is niet weg te denken uit het dorp. "Als er gebeurtenissen zijn in het dorp, neem het Bloemencorso, dan lopen wij voorop. Dat is altijd best een klus, maar het is zo leuk om te doen."

Lees ook: Muziekverenigingen Noordkop vieren jubilea van 50 tot 150 jaar: "Groots aanpakken"

Net als bij veel andere verenigingen, is het soms lastig om nieuwe leden of nieuwe bestuursleden te vinden. Wilhelm van der Weide stroomde in als Vaandeldrager bij de vereniging. Hij is nu secretaris van de harmonie. "Ik speel zelf geen instrument", lacht hij, "Ik vind het dan ook heel knap wat ze hier doen."

Open dag 
"We kunnen nog heel veel mooie dingen doen in de toekomst", vertelt de secretaris. Om nieuwe leden te vinden, doet de harmonie nog altijd projecten op school. Op zondag 7 april is er van 14-17 uur een open dag voor iedereen die geïnteresseerd is.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Winkel's Harmonie 130 jaar het muzikale hart van het dorp - NH/Matthijs Gemmink