IJmond

Cao-onderhandelingen Tata Steel muurvast: FNV ontevreden met bod staalfabriek

28 maart 2019, 11.10 uur · Aangepast 28 maart 2019, 11.52 uur · Foto: ANP

Whatsapp

Een nieuwe ronde cao-onderhandelingen tussen Tata Steel en vakbond FNV Metaal heeft geen akkoord opgeleverd. FNV Metaal eist een loonstijging van vijf procent. Tata wil niet verder gaan dan 2,6 procent dit jaar en 2,6 procent volgend jaar. Dit bod ligt wel hoger dan het vorige bod, dat was een stijging van tweeënhalf procent.

FNV vindt een loonstijging van vijf procent reëel. Er wordt genoeg verdiend en de vooruitzichten zijn goed. Tata schrijft in een bericht aan het personeel dat het bod een loonsverhoging van 5,2 procent betekent binnen vijftien maanden: "Een dergelijke verhoging past niet in de context van de huidige economische situatie van ons bedrijf."

Ook succes
FNV en Tata zijn het wel eens geworden over een aantal andere zaken. 19-jarigen zullen vanaf april niet meer volgens de jeugdschaal betaald worden maar volgens de cao voor volwassenen. Dat betekent voor hen een loonsverhoging.  Daarnaast zijn de onderhandelaars het eens over innovatie van werktijden, scholing en ontwikkeling, arbeidsparticipatie, verlofregelingen en leerlingen en jongeren.

Lees ook: Onderhandelingen FNV en Tata Steel om loonsverhoging voorlopig 'niet succesvol'

Tata heeft de vakbonden uitgenodigd om woensdag 3 april verder te onderhandelen. Een dag eerder zullen de vakbonden hun leden raadplegen. FNV wil weten in hoeverre het zinvol is om op deze uitnodiging in te gaan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp