Whatsapp

West-Friesland

Veel reacties op promovideo voor gehandicapte Camiel die weer aan het werk wil

27 maart 2019, 15.40 uur · Aangepast 27 maart 2019, 15.54 uur

Het promofilmpje dat de broers van de meervoudig gehandicapte Camiel Hielkema uit Hoorn voor hem maakten, is een grote hit. Camiel had schoon genoeg van de 'spek en bonen'-dagbestedingsactiviteiten waar hij op is aangewezen en wil graag weer aan het werk. Zijn broers maakten vervolgens een hilarische promo over hun broer en krijgen enorm veel reacties. Wij zochten Camiel op.

"Verbaal ben ik heel goed en ik kan van alles, maar omdat er iets met mijn hersens is, kan ik niet alles aan, ik verlies snel het overzicht en het kost me moeite snel informatie te verwerken", vertelt Camiel voor de camera van NH Nieuws. Hij maakt een slimme indruk en is zeer goed gebekt. "Toch moet je daar niet in vergissen", zegt zijn moeder Judith. "Hij functioneert alleen als de omgeving rustig is en hij op zijn gemak is, als dat niet zo is, gaat het mis."

Broederliefde
De twee broers van Camiel zagen met lede ogen aan dat hun broertje ongelukkig zat te zijn en besloten actie te ondernemen. Ze schreven geestige en openhartige teksten voor hun broer en schoten een grappig filmpje en plaatsten dit vervolgens op Twitter. Uit het filmpje blijkt dat Camiel sommige dingen niet kan: vanwege zijn motorische beperkingen is hij ongeschikt om bijvoorbeeld in de bediening te werken. Maar we zien ook wat hij wél kan: de telefoon opnemen, contact maken met mensen en klanten op hun gemak stellen.

Lees ook: Gehandicapte Camiel naarstig op zoek naar passend werk: "Laat me meedoen"

Droombaan
Ondanks de vele reacties die binnen zijn gekomen, zit de gouden tip er (vooralsnog) niet tussen. Wel zijn er al een aantal gesprekken geweest met mogelijke werkgevers. Camiel hoopt op een baan met licht administratief werk of hij zou graag als gastheer aan de slag gaan. Maar het liefst zou hij een paar uur per dag bij zijn favoriete voetbalclub AZ werken. "Als ik me op mijn gemak voel bij een werkgever, ben ik een zeer loyale werknemer die niet snel verzaakt en lang blijft", zegt Camiel.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp