Start van hoofdcontent

UITHOORN

nl

Bewoner opnieuw beschoten huis Uithoorn: "Alsof ik in een film zit"

27 maart 2019, 14.55 uur · Foto: Inter Visual Studio / Laurens Niezen

De bewoners van de woning in Uithoorn die binnen twee dagen tweemaal beschoten is, kunnen het nog nauwelijks bevatten wat hen overkomen is. Waarom de schutter het tot twee keer toe op het huis van het gezin gemunt had, is voor de bewoners een raadsel.

Volgens buurtbewoners werd er maandagavond rond 22.00 uur voor het eerst geschoten op het huis aan de Rode Klaver. De bewoners, een echtpaar en twee kleine kinderen, kwamen er gisterochtend pas achter dat er kogelgaten in de voordeur zaten. Gisteravond was het huis weer het doelwit van een schutter. Ditmaal een raam in de voorgevel.

Lees ook: Woning Uithoorn opnieuw beschoten: politie achtervolgt verdachte tot in Amsterdam

De eigenaar van het huis heeft er vanochtend nauwelijks woorden voor om zijn gevoel en dat van zijn vrouw te beschrijven. "Het voelt alsof we in een film zitten", zegt hij tegen NH Nieuws. Het gesprek vindt plaats voor de deur van de woning, op een meter afstand van waar de laatste kogel de ruit is ingeslagen. "Ik kan me nu nog steeds niet voorstellen dat die kerel hier gisteravond stond te schieten, terwijl ik televisie keek."

Lees ook: Woning in Uithoorn beschoten: "Er wonen hier kleine kinderen"

Veel buren hebben de verdachte de benen zien nemen en er in een verhuisbus vandoor zien gaan. De schoten waren in de wijde omgeving te horen.

Bewoner beschoten huis Uithoorn: "Alsof ik in een film zit" - NH Nieuws

In tegenstelling tot eerdere berichten laten de bewoners NH Nieuws weten dat de kogels gisteravond niet zijn doorgedrongen tot in de woonkamer. Maar dat maakt de schrik er niet minder om. Het gezin wordt aan zowel de voorzijde als de achterkant van het huis beschermd door politieagenten.

Een verdachte is gisteravond na een klopjacht in Amsterdam-Zuidoost aangehouden. De bijrijder van de verhuisbus is nog spoorloos. Over het motief tasten zowel de politie als de bewoners in het duister.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!