Ga naar Content
Alkmaar

Inbreker op tractor loopt tegen de lamp: 31-jarige man aangehouden

27 maart 2019, 13.34 uur
Door: · Foto: Schoonewil Techniek

De politie heeft gisteren een 31-jarige man uit Schagen opgepakt, nadat hij in ongeveer een maand tijd twee keer een inbraak had gepleegd met een nogal opmerkelijke vluchtwagen: de dertiger verliet zijn inbraaklocaties telkens op een landbouwtractor.

In de nacht van 21 op 22 februari stal de man een tegelriek (een hulpmiddel voor een tractor, red.) vanaf een bedrijfsterrein aan de Helderseweg in Alkmaar. Afgelopen weekend ramde de man met zijn tractor een bedrijf aan de Strooijonkerstraat in Alkmaar:

Tekst gaat door onder de video

WhatsApp Video 2019-03-25 at 15.29.47 - NH Nieuws

Daarna nam de man voor zo'n 8.000 euro mee aan verfspullen. Volgens de eigenaar van de tweede zaak is de inbreker ongelofelijk brutaal geweest: "Hij was hier 's middags nog binnen geweest om de spuitapparatuur te bekijken. Hij heeft zelfs ons visitekaartje meegenomen."

Verfspuiten zoek
Zijn ongebruikelijke vluchtauto heeft de inbreker uiteindelijk de kop gekost: de politie herkende zowel de man als de tractor, waarna hij gisteren kon worden aangehouden. De tegelriek is in beslag genomen: van de verfspuiten ontbreekt nog elk spoor. 

De politie onderzoekt of de man mogelijk nog meer inbraken heeft gepleegd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Schoonewil Techniek