Ga naar Content

Oud-coureur Lammers: "Pas rond juni duidelijkheid over komst Formule 1 naar Zandvoort"

Oud-coureur en beoogd sportief directeur van de Formule 1-Grand Prix in Zandvoort is blij dat de gemeenteraad gisteren unaniem besloten heeft om geld te investeren om het race-evenement naar de kustplaats te krijgen. Hij waarschuwde echter dat er eind deze week nog geen duidelijkheid is over een definitieve toewijzing.

Dat zei hij in De Ochtendshow op NH Radio. "31 maart is een oude deadline, wij zijn al een tijdje in gesprek met het FOM [Formula One Management, de organisatie achter de Formule 1-races, red.] en zouden er theoretisch al uit kunnen zijn. Maar het FOM maakt de race-kalender voor komend jaar meestal rond juni bekend."

Lees ook: Goed nieuws voor Formule 1-fans: Zandvoort gaat vier miljoen investeren in terugkeer circuit

Dat betekent volgens Lammers nog niet dat nu alles al in kannen en kruiken is. "Achter de schermen wordt er nog aan zaken gewerkt. Zo moet er nog wat gebeuren om de totale begroting sluitend te krijgen."

Unaniem besluit
Die begroting kreeg gisteravond een flinke boost door de toezegging van de gemeenteraad om vier miljoen euro in de terugkeer van het circuit te investeren. "Ik wist dat er brede steun was, maar dat dit unaniem is besloten, is een mooie bijkomstigheid", zegt wethouder Ellen Verheij in De Ochtendshow. 

Lees ook: Toeristen moeten de Zandvoortse investering van vier miljoen in Formule 1 betalen

Die kostenpost wordt onder andere betaald door de toeristen- en forenzenbelasting te verhogen. "Dat was al een aantal jaar niet verhoogd, dus dat komt nu mooi samen zo. We gaan er alles aan doen om er een mooi evenement van te maken." Eerder sprak NH Nieuws al over de financiering van het evenement met Verheij:

Tekst gaat door onder video

Wethouder Ellen Verheij: "Spaargeld en verhoging toeristenbelasting" - NH Nieuws / Geja Sikma

Ook Lammers wil er een mooi evenement van maken, maar sluit zijn oren niet voor tegengeluiden. "Je moet elkaar trachten te begrijpen, voordat je begrepen wilt worden. Wat voor de een geluidsoverlast is, staat voor de ander als fijn achtergrondgeluid op een cd. Maar het is onze sociale plicht om het leven aangenaam voor elkaar te maken, dus ik wil goed gaan nadenken om het beter te maken voor hen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Pro Shots / Joris Verwijst