Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

'Journalisten'-weekendschool Beverwijk met brandweersirene de stad door

26 maart 2019, 17.59 uur · Foto: NH Nieuws / Dennis Mantz

Scholieren van de TTT IJmond Junior Academy hebben afgelopen zondag het eerste thema, journalistiek, van de nieuwe weekendschool in Beverwijk afgerond. Het resultaat? Drie fraaie reportages, gemaakt bij de lokale brandweerpost.

Vorige maand trapte de kersverse weekendschool af. Het initiatief wordt begeleid door de Stichting Welzijn Beverwijk met financiële steun van het stadsbestuur. Het doel is om scholieren van groep 7 en 8, in aanloop naar de middelbare school, verschillende vakgebieden te laten ontdekken. Het zijn leergierige kinderen die een extra kans krijgen om zich te ontwikkelingen, of anderen die een stimulans juist goed kunnen gebruiken.

Lees ook: Weekendschool TTT IJmond van start

Tijdens het afsluitende weekend voor het eerste blok kropen de trainees in de huid van een videoverslaggever. Dat begon in het klaslokaal van wijkcentrum Prinsenhof, om aan de hand van een coach een plan van aanpak te maken. Kernvragen bij de uitwerking: wat willen we over dit onderwerp de kijker vertellen? En hoe kunnen we dat zo goed mogelijk in beeld brengen?

Resultaten
De eerste reportage over de uitruk van de brandweer werd gemaakt door Jasmijn, Siba en Tanoushka, onder begeleiding van coach Jacqueline Dorenbos-de Hen.

Tekst gaat door onder de video

Weekendschool: uitruk - NH Nieuws

De reportage over de P2000 is gemaakt door Luca, Max, Hadi en Brandon, onder begeleiding van coach Lieselotte.

Tekst gaat door onder de video

Weekendschool: P2000 - NH Nieuws

Natuurlijk mocht een video over de brandweervoertuigen niet ontbreken. Deze reportage is van de hand van Sulaf, Shabnan en Mina en coach Yeliz Erol.

Tekst gaat door onder de video

Weekendschool: voertuigen - NH Nieuws

Het thema journalistiek is hiermee afgerond. Op 31 maart gaat het tweede blok van start met het thema voeding. Later volgen kunst en natuur en wetenschap.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!