Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Lijsttrekkers ontmoeten voor het eerst FvD-lijsttrekker Johan Dessing

26 maart 2019, 15.09 uur · Aangepast 26 maart 2019, 16.07 uur

Op initiatief van Forum voor Democratie (FvD) zijn gisteren alle lijsttrekkers samengekomen in het provinciehuis in Haarlem. Iedereen kon eindelijk de FvD-fractievoorzitter Johan Dessing ontmoeten. Hij stelde voor om de voormalige directeur van Schiphol, Hans Smits, aan te stellen als formateur voor de coalitie.

FvD wil voormalig Schiphol-directeur Hans Smits als informateur - NH Nieuws

Veel partijen vroegen in de vergadering om meer duidelijkheid over de standpunten van FvD. Daar is nog weinig over bekend, omdat ze niet aanwezig waren bij debatten en nog geen partijprogramma bekend hebben gemaakt. Zita Pels van GroenLinks: "Vandaag probeerden we meer duidelijkheid te krijgen, want want opvallend is, is dat het Forum geen programma op de website heeft gepubliceerd, alleen een aantal punten."

Lees ook: FvD wil voormalig Schiphol-directeur Hans Smits als informateur

De partijen moeten op basis van de standpunten van FvD beslissen of ze iets zien in een samenwerking binnen een coalitie of dat ze denken beter in de oppositie te passen. Dessing stelde voor om als volgt te werk te gaan: "Als de partijen aangeven waar zij voor staan, dan gaan wij vervolgens ook aangeven waar wij staan."

De gehele vergadering is hier terug te kijken. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!