Start van hoofdcontent

HEILOO

nl

Geen archeologische bodemvondsten bij toekomstige afslag A9 Heiloo

26 maart 2019, 13.54 uur · Aangepast 26 maart 2019, 14.56 uur · Foto: provincie Noord-Holland

Er zijn geen archeologische vondsten tevoorschijn gekomen bij het bodemonderzoek rond de plek waar de toekomstige afslag voor de snelweg A9 bij Heiloo gaat komen. Dat bevestigt een woordvoerder van de provincie Noord-Holland.

De provincie en de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar besloten in 2015 om bij Heiloo een aansluiting op de snelweg A9 aan te leggen. In opdracht van de provincie is deze maand archeologisch onderzoek gedaan langs het beoogde traject van de toegangsweg naar de afslag.

Lees ook: Heiloo krijgt aansluiting op A9

In 2016 bleek uit een bureauonderzoek dat mogelijk rondom de Lagelaan en Oosterzijweg archeologische resten kunnen worden verwacht. Via 'proefsleuven' is de bodem steekproefsgewijs verder verkend. Op basis van vondsten wordt bepaald of een opgraving nodig is. Dat blijkt dus niet het geval.

Lees ook: Bomenkap voor afslag A9 Heiloo hervat

Het werk rondom de afslag ligt voor nu voorlopig stil. Het wachten is op de Raad van State die tegen de zomer uitspraak zal doen over het bestemmingsplan voor de aansluiting. Eerder werden er bij de Lagelaan voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd: een monumentale stolp is gestript en er zijn bomen bij het Kooibrug-viaduct gekapt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!