Ga naar Content
West-Friesland

West-Friese bedrijven staan te springen om Andijker timmertalent

26 maart 2019, 13.32 uur · Aangepast 26 maart 2019, 14.13 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Robin Berkhout

Robin Berkhout mag zich van de jonge professionals de beste timmerman van Nederland noemen. Hij deed mee met een speciaal voor het beroepsonderwijs georganiseerde wedstrijd van WorldSkills. Sinds hij de titel op zak heeft is hij ineens zeer gewild bij aannemers en timmerbedrijven: "Bedrijven staan te springen of ik er wil komen werken."

Toch stijgt het Robin niet naar zijn hoofd en gaat hij eerst rustig zijn opleiding afronden: "Maar er zijn wel heel veel mensen die me opbellen of ik geen klusjes kan komen doen", vertelt hij. 
 
Robin werkt naast zijn opleiding al vier dagen en ziet geen reden om hier verandering in aan te brengen: "Misschien wil ik straks wel mijn eigen bedrijf beginnen, maar eerst wil ik mijn papiertje halen."

In de vingers
Robin werd gespot door zijn docent aan het Horizon College in Heerhugowaard, waar hij studeert. "Mijn docent had het idee dat ik het wel in mijn vingers had en hij heeft me opgegeven." De 22-jarige Andijker is zelfs in de running om de beste timmerman van de wereld te worden. In augustus vindt de wedstrijd plaats in Rusland. 
 
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!