Alkmaar

Lokale omroepen regio Alkmaar willen samen verder als een streekomroep

26 maart 2019, 11.19 uur · Aangepast 26 maart 2019, 11.41 uur

Whatsapp

De lokale omroepen Heerhugowaard A Life, Compleet FM, Heerhugowaard Centraal, Alkmaar Centraal en Langedijk Centraal willen in de toekomst samen verder. De vijf omroepen hebben daarvoor een convenant ondertekend om tot de vorming van één streekomroep te komen: HALStad Centraal.

De vijf mediapartijen zijn overtuigd van de meerwaarde en voordelen van het vormen van een streekomroep voor Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk. In de oude situatie werd vooral met elkaar geconcurreerd in plaats van samengewerkt.

Lees ook: Lokale omroep Heerhugowaard in zwaar weer: "Heel jammer dit"

De merken 'Heerhugowaard A Life' en 'Compleet FM' zullen verdwijnen en opgaan in respectievelijk Heerhugowaard Centraal en Langedijk Centraal. Samen met Alkmaar Centraal ontstaan dan drie omroepen die met een vergelijkbare aanpak elkaar zullen versterken en aanvullen. Elke gemeente houdt dus een eigen platform en identiteit.

Streekomroep HALstad Centraal functioneert daarbij als een redactioneel sturend en operationeel faciliterend orgaan voor de lokale omroepen Heerhugowaard-, Alkmaar- en Langedijk Centraal. Met deze omroepen heeft NH Nieuws een mediapartnerschap.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp