Noordkop & Texel

Automobilisten helpen motoragent bij aanhouding agressieve vandaal in Den Helder

26 maart 2019, 08.32 uur · Aangepast 26 maart 2019, 12.56 uur

Politie Den Helder
Politie Den Helder

DEN HELDER - Een 48-jarige man is gisteren in Den Helder aangehouden voor het vernielen van de handelswaar van een bloemist in de Beatrixstraat. Toen bleek dat de motoragent het niet alleen redde, kreeg hij bovendien hulp uit onverwachte hoek.

Getuigen die zagen hoe een man bij een bloemist in de Beatrixstraat een aantal planten uit een bak trok en op straat gooide, seinden een passerende motoragent in. Dankzij een goed signalement kon de man rond 14.30 uur nabij rotonde De Vijfsprong staande worden gehouden, schrijft de politie Den Helder op Facebook

Lees ook: Bloemist voor vijftiende keer gedupeerd door vandalen: "De lol is er nu wel van af"

Toch was daarmee de kous nog niet af: de man weigerde zich te legitimeren en verzette zich vervolgens hevig tegen zijn aanhouding. Twee passerende automobilsiten schoten de motoragent ongevraagd te hulp, waardoor de verdachte kort daarop geboeid naar het bureau kon worden gebracht. 

Geen aangifte, maar twee boetes
Omdat de schade bij de bloemist 'summier' was, heeft de ondernemer besloten geen aangifte te doen. De 48-jarige agressieveling kan desondanks twee boetes tegemoet zien: een voor het niet tonen van legitimatie, een ander voor baldadigheid. Het Openbaar Ministerie bepaalt de hoogte van de boete. 

De politie is erg te spreken over de burgers die in deze zaak hebben geholpen: "Wij willen de oplettende getuigen en helpende automobilisten extra bedanken", besluit ze. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!