Ga naar Content
Gooi

Floor is weer terug op Samos: "Liever hier iets doen dan thuis niets doen"

25 maart 2019, 17.37 uur · Aangepast 25 maart 2019, 19.31 uur
Door: Robbert Bianchi · Foto:

De 21-jarige Floor Forrer uit Muiden is weer terug op Samos waar ze als verpleegster vluchtelingen helpt. Eerder ontving ze van de luisteraars van NH Radio koffers vol medicijnen om hulp te kunnen bieden aan de duizenden vluchtelingen, die al jaren in erbarmelijke omstandigheden op het Griekse eiland verblijven.

"Ik ben liever hier aan het werk dan dat ik thuis op de bank zit en mezelf alleen maar opwindt over wat er gebeurt", vertelt Floor aan de telefoon vanuit Samos. Ze is net klaar met haar werk op de dokterspost van het Med’EqualiTeam, die vlak naast het overvolle vluchtelingenkamp ligt. Met het team biedt Floor medische hulp aan zo'n 100 vluchtelingen per dag.

Het zijn lange dagen die Floor vrijwillig draait op de dokterspost, maar dat vindt ze geen probleem. "Hier heb ik het gevoel dat ik echt iets nuttigs doe, deze mensen hebben echt heel hard hulp nodig", vertelt Floor. "Gelukkig is het nu wat warmer weer en hebben minder mensen een longontsteking", voegt ze eraan toe.

Noodgedwongen
Floor ziet het als haar plicht om mensen in nood te helpen. Al tijdens haar studie verpleegkundige reisde ze regelmatig op en neer naar Duinkerken en Calais om vluchtelingen te voorzien van dekens en voedsel. Na haar afstuderen vertrok ze in september 2018 naar Samos met het voornemen om daar een jaar lang de vluchtelingen te verplegen. Omdat het geld opraakte, keerde ze eind januari noodgedwongen terug naar het ouderlijk huis in Muiden.

Lees ook: Floor uit Muiden keert terug naar Griekse eiland Samos om vluchtelingen te helpen

Terug in Nederland kon ze het lot van de vluchtelingen op Samos niet loslaten. Ze zamelde medicijnen in waarvan ze wist dat er een groot gebrek aan was bij de vluchtelingen. En na anderhalve maand had ze voldoende geld verdiend om opnieuw naar Samos af te reizen.

Medicijnen
Vlak voor haar vertrek op 15 maart ontving ze de NH Radio een aangename verrassing. Meerdere koffers vol medicijnen kon ze in de studio ophalen om mee te nemen naar Samos. De luisteraars van June tot Twaalf hadden massaal gehoor gegeven aan de oproep van June Hoogcarspel om Floor te steunen.

Lees ook: Luisteraars doneren massaal koffers met medicijnen voor vluchtelingen Samos

Inmiddels is Floor alweer meer dan een week op Samos. De medicijnen komen goed van pas. "Ik voelde me net de kerstman toen ik hier aankwam", vertelt ze trots. 

Op 1 april vliegt Floor terug naar Nederland. Wat haar plannen daarna zijn, weet ze nog niet. Maar zeker is dat ze mensen blijft helpen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!