Amsterdam

Ludieke teksten op gebouwen in Amsterdam en Zandvoort: "Assen is klaar voor formule 1"

24 maart 2019, 22.20 uur · Foto: Ronald Speijer

Whatsapp

Het circuit van Zandvoort heeft tot en met 31 maart de tijd gekregen om de plannen rond te krijgen die de Formule 1 naar de badplaats moeten halen. Als dat niet lukt, staat Assen te springen om het stokje over te nemen. Om Zandvoort nog even aan de aanstaande deadline te herinneren, hebben een ondernemers uit Noord-Nederland vanavond op drie plekken in Zandvoort en Amsterdam een ludieke aftelklok geprojecteerd.

"Heel Nederland wil de Formule 1 in 2020. #HupNederland, #HupAssen, #HupZandvoort!", valt er te lezen op het Rijksmuseum, de toren tegenover de Amsterdam Arena en de Zandvoort toren. De ondernemers, verenigd in Businessclub Grand Prix Assen 2020, zien maar al te graag de Formule 1 weer in Nederland neerstrijken. 

"In Assen zijn wij er helemaal klaar voor: het Circuit geeft aan er klaar voor te zijn, de organisator geeft aan de financiering rond te hebben en ook wij, de ondernemers in Noord-Nederland, willen graag dat in 2020 de Formule 1 naar Nederland komt, en dan het liefst naar Assen natuurlijk als het Zandvoort niet lukt", aldus Hanneke Bruggeman in een persbericht. "Nederland moet weten dat Assen er klaar voor is."

Lees ook: 'Formule 1-spanning' loopt op in Zandvoort: "Iedereen praat erover"

Aan het einde van deze maand wil de organisatie van de Formule 1 weten of het circuit het financieel en praktisch kan behappen om het racecircus naar de badplaats te halen. Bij 'Pole Position', de winkel die alles verkoopt wat met autoraces te maken heeft, is de spanning merkbaar.

Lees ook: Sportraad vraagt om steun voor F1 in Zandvoort, Assen zou geen optie meer zijn

"31 maart komt eraan en je merkt dat steeds meer mensen in de winkel erover praten of ernaar vragen", vertelt medewerker Patrick. "Niemand weet het, ze vertellen niets en ik heb van insiders gehoord dat dat meestal een goed teken is. Dus daar houden we ons maar aan vast", aldus eigenaar Ferry.

Komst Assen geen mogelijkheid
De Nederlandse Sportraad heeft de overheid in een open brief gevraagd de komst van de Formule 1 naar Zandvoort te ondersteunen. Het circuit in de Noord-Hollandse duinen heeft dringend geld nodig om de organisatie van een grand prix te kunnen binnenhalen. Zandvoort is volgens de Sportraad de enige kanshebber om de GP naar Nederland te halen, concurrent Assen zou geen optie meer zijn.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp