Amsterdam

Presentator Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd van horloge

24 maart 2019, 21.09 uur · Aangepast 25 maart 2019, 08.56 uur · Foto: Chiel Harten

Whatsapp

TV-persoonlijkheid Chiel Harten is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Amsterdam in elkaar geslagen en beroofd van zijn horloge. De vier daders zouden in hem een makkelijk doelwit hebben gezien, omdat hij homo is.

Harten, die vooral bekend werd bij LGBTI-lifestylezender OUTtv, doet vanmiddag zijn verhaal via social media. Op zijn Facebookpagina plaatste hij een bericht met twee foto's waarop te zien is hoe hard hij is toegetakeld. "Een gebroken neus, een hersenschudding en letsel om mijn oog", schrijft hij.

De presentator had vrijdagnacht net vrienden geholpen achter de bar in een café in de binnenstad, toen hij met een vriend naar huis wilde fietsen. Ze werden gevolgd door twee jongens die kort daarna met hulp van twee anderen Harten en zijn vriend tegenhielden. 

'Gays easy'
"Ze vroegen om een "high five". Die wilde ik niet geven, dus werd mijn arm vastgepakt terwijl de andere jongens mij klem hielden." Op het moment dat Hartens vriend hen probeerde weg te duwen liepen de vier belagers weg en riepen 'gays easy!'. 

Als Harten vervolgens beseft hij van zijn horloge is beroofd gaat hij achter de jongens aan. Harten: "Toen brak er wat. Ik riep luid "GEEF MIJN HORLOGE TERUG! HELP!". Tot het moment dat ik er een had. Op dat moment kwamen ze van alle kanten en begonnen ze op mijn gezicht in te slaan."

Inwendig letsel
Als enkele moment later handhavers aankomen, gaat bij de presentator 'het licht uit'. In het ziekenhuis hoort hij van de dokters dat hij veel geluk heeft gehad. Hij blijkt veel inwendig letsel te hebben opgelopen. 

Er zijn geen verdachten aangehouden, de recherche doet momenteel onderzoek. Harten schrijft dat de politie hem heeft verteld dat hij 'de zoveelste is die door deze daders is afgetakeld en bestolen'.  

Door zijn verhaal te delen hoopt Harten dat de daders snel gepakt zullen worden. "Ik hoop dat er zwaarder wordt opgetreden tegen deze nieuwe berovingstrend. Huilen zal ik niet, maar terugvechten tegen onrecht wel!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp