Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Alkmaarse Fabiënne (19) voor tweede keer uitgeroepen tot beste gastvrouw

24 maart 2019, 19.33 uur · Foto: Fabiënne Bakker

De 19-jarige Fabiënne Bakker uit Alkmaar is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste gastvrouw. Ze won de prijs op de MBO World Skills, een evenement waarin mensen van het middelbaar beroepsonderwijs in elk vakgebied hun 'skills' kunnen laten zien.

De MBO Skills is in het leven geroepen om het MBO in een beter daglicht te zetten: de vakken en de uitstraling van de opleiding op de kaart te zetten. De afgelopen week streden in verschillende vakgebieden de beste scholieren van Nederland tegen elkaar om zichzelf de beste 'vakman' of 'vakvrouw' te noemen. Kappers, automonteurs en koks: alle professies kwamen aan bod. 

Fabiënne won in de categorie 'gastvrouw'. En dat deed ze voor de tweede keer op rij. Een talent kan je haar wel noemen: er komt namelijk veel kijken om de beste gastvrouw of heer van Nederland te worden. "Ik moest laten zien dat ik alle fijne kneepjes van het vak beheers. Het serveren van een lunch tot decanteren van wijnen en cocktails maken", aldus Fabiënne tegen NH Nieuws. Waar ze het meeste in uitblinkt? "Het traceren van de zalm", legt ze met trots uit. 

Wereldkampioenschap in Rusland
Vrijdagavond werd ze, net als vorig jaar, verkozen tot de beste van Nederland. Maar tijd om lang na te genieten heeft ze niet. Door de eerste plek heeft ze zich gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap in Rusland aankomende zomer. De hoogste tijd om voor te bereiden, want de concurrentie is groot. "Over de hele wereld komen de beste gastvrouwen en heren naar Rusland om te laten zien wat ze kunnen", vertelt de Alkmaarse. 

Het wereldkampioenschap MBO Skills is in augustus in het Russische Kazan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!