Buurtbewoner na overlast kermis Bussum: "Ben met een knuppel naar buiten gerend"

0
Whatsapp

Gooi

Buurtbewoner na overlast kermis Bussum: "Ben met een knuppel naar buiten gerend"

24 maart 2019, 17.00 uur · Aangepast 25 maart 2019, 08.44 uur

Buurtbewoners balen als een stekker van de ongeregeldheden tijdens de kermis in het centrum van Bussum. Gisteren was het voor de tweede jaar op rij raak: jongeren gingen met elkaar op de vuist en zorgden voor vernielingen.

Chris de Groot woont vlakbij de kermis en dronken jongeren stonden op zijn balkon. "Acht jongens gooiden de plantenbakken naar beneden. Ik ben met een knuppel naar buiten gerend om ze weg te jagen. Het komt mijn strot uit, de overlast hier."

Niet voor het eerst zijn er rond de kermis in Bussum aanhoudingen verricht na ongeregeldheden met jongeren. Zowel in de nacht van vrijdag op zaterdag, als afgelopen nacht was het onrustig in het centrum van Bussum. De Groot: "De politie bellen heeft geen zin. Er is geen handhaving in Bussum in het weekend," aldus de voorzitter van de Vereniging van Eigenaren, die dus tot zijn eigen schrik met een knuppel naar buiten moest rennen. "Dan maar het recht in eigen hand nemen. Moet ik op de bank blijven zitten als jongeren mijn spullen hier buiten stukmaken?"

Lees ook: Wéér vechtpartijen rond kermis in Bussum: meerdere relschoppers aangehouden

Het was vannacht vooral onrustig bij de McDonald's aan het Veerplein. Volgens getuigen werden hier ook twee jongens aangehouden na een vechtpartij. Door de onrust besloot de fastfoodketen de deuren rond 21.30 uur al te sluiten. Tussendoor werd in de omgeving ook nog een bushokje kort en klein geslagen. Volgens kermisondernemer Heinrich Gühnen vinden de vechtpartijen dus niet plaats op de kermis, maar juist een paar honderd meter verder. "Ja, bij de McDonald's. We zien wel groepen jongens lopen, maar hier op de kermis gebeurt niks."

Veiligheid
De kermis in Bussum doet er alles aan om bezoekers een veilig gevoel te geven. "We hebben meerdere mensen van security lopen en we hebben camerabeveiliging", aldus Gühnen.  Volgens getuigen was er een grote vechtpartij op de hoek van de Brinklaan met de Nieuwe Raadhuisstraat en werd niet veel later een jongen afgevoerd door de politie.

Volgens buurtbewoner De Groot trekt de kermis dronken jongeren. "De kermis is absoluut een katalysator. Het lijkt alsof je in een oorlogstoestand leeft. Je hoort vanaf acht uur 's avonds gejuich, gejoel en geschreeuw. Ik denk dan: 'ik doe mijn ramen en deuren dicht'." De gemeente moet volgens hem dan ook in actie komen. "Handhaving is allemaal wegbezuinigd. De politie is er met veel te weinig."

Lees ook: Kermis Bussum loopt uit de hand: vernielingen en intimidaties 'door 200 jongeren'

Vorig jaar in oktober werden bij de kermis in Bussum ook al meerdere aanhoudingen verricht na vernielingen, vechtpartijen, mishandelingen en intimidaties. Toen was er volgens burgemeester Han ter Heegde sprake van zo'n tweehonderd relschoppers. Om hoeveel onruststokers het de afgelopen twee avonden ging, is niet duidelijk.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws
NH Nieuws
Whatsapp