Ga naar Content
Haarlemmermeer

Dylan (8) haalt 11.000 euro op voor stichting die zijn overleden broertje laat voortleven

24 maart 2019, 12.10 uur
Door: · Foto:

Ruim 11.000 euro heeft de achtjarige Dylan uit Kudelstaart verdiend door héél veel klusjes te doen. Hij schenkt het aan de stichting Living Memories, die een mooie film maakte over zijn broertje Owen voordat hij overleed.

Op zijn t-shirt staat 'Dylan in Actie', en dát was hij de afgelopen maanden zeker. "Ik ben trots omdat ik zoveel geld heb opgehaald", reageert Dylan. "En veel mensen zeggen dat ook: ik ben super trots op jou." 

Lees ook: Dylan (8) zamelt fanatiek geld in voor ernstig ziek broertje

Na een video die de stichting voor het gezin maakte over Dylan's ernstig zieke broertje Owen, besloot Dylan in actie te komen. Dylan was niet meer te stoppen en deed klusjes in heel Noord-Holland. "We zijn heel blij en zijn heel trots op hem. Deze actie laat zien dat de film die wij maken ook waardevol is voor de broertjes en zusjes van zieke kinderen", zegt Thinka Sanderse van de Stichting Living Memories.

Overleden
Een paar weken na de start van Dylan's actie, begin februari, overleed zijn broertje. De familie wist dat Owen niet lang meer te leven had, want hij was ernstig gehandicapt en kon moeilijk ademen. "Je wereld staat op zijn kop. Het was heel moeilijk om afscheid te nemen van Owen", zegt moeder Sylvana Leigh. Het gezin heeft juist nu veel steun aan de mooie film die de herinnering aan Owen levendig houdt. 

Dylan werd op de actiedag van de stichting Living Memories tot kinderambassadeur benoemd én werd nog even extra in het zonnetje gezet. Dylan hoopt dat de stichting veel mooie video's van het geld kan maken. "Het is gewoon heel mooi voor mensen die een kindje hebben die ziek is. En als ze er niet meer zijn, kunnen ze het terugkijken", zegt Dylan. 

Dylan (8) haalt 11.000 euro op voor stichting die zijn overleden broertje laat voortleven - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!