Telstar boekt door magische comeback vierde overwinning op rij

22 maart 2019, 21.54 uur · Aangepast 23 maart 2019, 02.12 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Paul Meima

Telstar heeft door middel van een legendarische comeback drie punten overgehouden aan het uitduel met FC Den Bosch. De ploeg van Mike Snoei stond in de rust met 3-0 achter, maar door een zeer sterke tweede helft werden de punten alsnog binnengesleept.

Iedereen die de eerste twintig minuten in De Vliert heeft gezien, zag dat het een zware avond kon gaan worden voor de Velsenaren. Eerst was Vincent Vermeij het succesvolle eindstation na een vlot lopende aanval van de Brabanders en even later krulde Imrane Oulad Omar ook direct de 2-0 achter doelman Wesley Zonneveld.

Het was het gevolg van een sterke start van de ploeg uit Den Bosch, die wat goed te maken hadden na de oorwassing van vorige week tegen NEC. Nadat Zonneveld zijn ploeg behoedde van een grotere achterstand door onder meer een poging van Stefano Beltrame te stoppen, begon Telstar zich ook in de wedstrijd te mengen. Een voorzet van Terell Ondaan was net te hoog voor Senne Lynen, maar het grootste gevaar kwam van Ahmad Mendes Moreira. De aanvaller probeerde het vanuit de middencirkel, maar zijn poging barstte uiteen op de lat.

Vlak voor rust leek Oulad Omar met zijn tweede van de avond (3-0) de wedstrijd in het slot te gooien, maar daar dacht de ploeg van Snoei anders over. Direct na de thee was het Ondaan die een penalty benutte en Melle Springer zorgde met een droge knal voor de aansluitingstreffer: 3-2. Daar bleef het niet bij: nog voordat het uur was verstreken zorgde Mendes Moreira voor de gelijkmaker. De winterse aanwinst van de Velsenaren nam een vrije trap vanaf de rechterkant en omdat hij door niemand werd aangeraakt, stond er zomaar 3-3 op het scorebord.

Comeback
Den Bosch leek het in de tweede helft helemaal kwijt en het was Ondaan die de comeback helemaal compleet maakte. De aanvaller werd alleen voor de Brabantse doelman gezet en rondde koelbloedig af voor de 3-4. Ook dat was voor Telstar niet genoeg. De Velsenaren probeerden door te drukken en dat leidde bijna tot de 3-5. Sven van Doorm probeerde het vanaf twintig meter afstand en raakte met zijn poging de lat. Desondanks lukte het de Bosschenaren niet meer om de gelijkmaker achter Zonneveld te schieten. Zodoende boekt Telstar met deze zeer knappe comeback de vierde zege op rij.

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Felida, Kersten, Velkov, Marchioni; Oulad Omar, Beltrame, Brouwers; Blummel (Darri/74), Vermeij (Van der Sande/74), Verbeek

Opstelling Telstar: Zonneveld; Sno (Van Heertum/46), Cabral, Korpershoek (Van iperen/65), Van Huizen, Springer; Najah, Lynen, Van Doorm; Ondaan, Mendes Moreira  (Van Haaren/88)