Ga naar Content

Alkmaarse Jolanda wandelt ellende eraf en trekt anderen mee

Na een strijd tegen borstkanker, depressie en alcoholverslaving start Jolanda Huiting in haar eentje met wandelen. En dat is zo'n succes, dat er nu maandelijks ruim 300 mensen meelopen. “Ik zat in de put en ik was er geestelijk en fysiek klaar mee. Daarom begon ik met wandelen. Nu voel ik me gezonder en gelukkiger”, vertelt Jolanda in NH Buurten

De wandelclub Klaar Mee Loop Mee bestaat nu ruim drie jaar en blijft nieuwe wandelaars aantrekken. "Ik trek mensen mee omdat ik het met mijn hart doe. Ik weet wat het is om je niet goed te voelen en hoe vreselijk het is om alleen te zijn", aldus de Alkmaarse.

Inmiddels zijn er naast Jolanda ook andere wandelbegeleiders, want de club wandelt vijf keer per week in Alkmaar en omstreken.

Het gaat nu veel beter met Jolanda. Door het wandelen is ze afgevallen. Ze voelt zich goed, drinkt geen alcohol meer en ze gaat er vanuit dat de kanker weg is. "Ik ben acht jaar schoon en ben gestopt met mijn medicijnen die ik acht jaar heb geslikt. Ik hoef niet meer naar het ziekenhuis voor controle."