Ga naar Content
Gooi

Muziekfestival Hilversum Alive gaat dit jaar niet door: "Eenmalige tussenstop"

21 maart 2019, 14.33 uur
Door: Carina Gutker · Foto: ANP / Freek van Asperen

Het muziekfestival Hilversum Alive gaat dit jaar niet door. Volgens de organisatie is het een eenmalige tussenstop die nodig is om het evenement te verbeteren. Hilversum Alive vond vorig jaar voor de 20ste keer plaats.

Het is niet voor het eerst dat Hilversum Alive dreigt te worden afgeblazen. Zowel vorig jaar als in 2014 kon het driedaagse festival door geldgebrek bijna niet doorgaan. Beide keren werd het evenement net op tijd gered.

Lees ook: Hilversum Alive klaar voor de start, maar ook op de schop

Dat lijkt er dit keer niet in te zitten. "Na intensief overleg met alle bestuursleden van de Stichting Hilversum Alive is gisteren door het bestuur van de stichting een beslissing genomen: de editie 2019 gaat niet door", is te lezen in een verklaring dat de organisatie heeft verspreid. Om aan de wensen van de festivalbezoeker te voldoen, moet het muziekfestival worden gemoderniseerd en verbeterd, meent de organisatie. Dat lukt niet in deze korte tijd.

Op de schop
Vorig jaar al was het evenement flink op de schop gegooid. "Met dit besluit kon onder meer de programmering beter en thematisch op elkaar worden afgestemd, zodat er voor alle doelgroepen iets te beleven zou zijn." Dat had echter niet het gewenste effect. Alternatieven als een kleinschaliger opzet bleken ook niet haalbaar te zijn.

NH Nieuws was vorig jaar bij de voorbereidingen van Hilversum Alive (tekst gaat door onder de video):

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"We zijn nu plannen aan het maken voor een heel groot festival op het Marktterrein met nationale- en internationale artiesten, maar ook met entreekaarten", zegt voorzitter Paul Hoogermolen van Stichting Hilversum Alive. "Voor grote artiesten willen bezoekers naar ons idee wel een klein bedrag aan entreegelden betalen."

Grootser dan ooit
In 2020 moet het festival, volgens Hoogermolen, op het marktterrein in Hilversum grootser dan ooit terugkomen. "Een nieuw concept met een nieuwe 'look and feel' of zelfs een nieuwe naam, alles is mogelijk."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!