Ga naar Content
Haarlemmermeer

Geschorste leerkracht van Hoofddorpse school eist baan terug na ‘Mohammed-belediging’

21 maart 2019, 13.59 uur
Door: · Foto: Google Streetview

De techniekinstructeur van het Hoofdvaart College uit Hoofddorp, die voor onbepaalde tijd werd geschorst omdat hij de profeet Mohammed zou hebben beledigd, eist vandaag zijn werk terug bij de Stichting Onderwijsgeschillen. Dat meldt het AD.

De docent zit inmiddels twee maanden thuis. Volgens leerlingen en de school zou hij hebben gezegd dat Mohammed getrouwd was met een meisje van acht jaar oud en dat in Nederland een volwassen man die trouwt met een meisje van acht als pedofiel wordt gezien. De geschorste medewerker ontkent ten stelligste dit gezegd te hebben. "Ik ben zelf christen en weet hoe belangrijk het geloof is. Ik respecteer ieders geloof en zou me nooit beledigend uitlaten, ook niet over de islam", vertelde hij eerder aan NH Nieuws. 

Belediging
"Die morgen vond een meisje het nodig om uit haar groep weg te lopen, waarna ik haar erop heb gewezen dat ze bij haar groep moest blijven", zo legde hij de situatie vanuit zijn standpunt uit. "Toen liep ze terug naar haar groep en zei ze tegen haar medeleerlingen dat haar moeder de docent haram [onrein, red] vindt." Omdat de 49-jarige instructeur dat hoorde, heeft hij het meisje vermanend toegesproken. "Dat ze dat niet moest zeggen en dat haar moeder dan maar met me in gesprek moest gaan."

Lees ook: Geschorste techniekinstructeur Hoofdvaartcollege: "Directeur is incapabel"

Toen kort daarna het lesuur ten einde was, kwam op de gang een 'groepje van ongeveer zes' islamitische leerlingen om hem heen staan. "Eén van hen zei dat ik de profeet had beledigd, maar ze gedroegen zich netjes. Daarna is het groepje naar de directeur gestapt en heeft gezegd dat ik de profeet heb beledigd." 

Overspannen
De instructeur denkt zelf dat de zaak zo hoog is opgelopen omdat de directeur van de school hem niet moet. De instructeur zat vorig jaar enige tijd overspannen thuis, maar was inmiddels weer deels aan het werk.

Lees ook: Forza!-fractievoorzitter neemt het op voor geschorste docent na Mohammed-belediging

De school doet vanwege de privacy geen mededelingen meer. De zaak vindt achter gesloten deuren plaats. Of er vandaag een uitspraak komt, is onduidelijk. De instructeur vertelde aan de krant dat hij er "met een goed voorbereide advocaat" klaar voor is.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!