Ga naar Content
Verkiezingen

Lijsttrekker Forum reageert voor het eerst: "Dit succes is een enorme verrassing"

21 maart 2019, 12.07 uur · Aangepast 21 maart 2019, 15.38 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Forum voor Democratie (Fvd) is dé grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen, maar lijsttrekker Johan Dessing was tot nu toe onzichtbaar. "Dat gaat vanaf nu veranderen."

Dessing woont in Zaandam en mag zich vanaf vandaag (waarschijnlijk samen met GroenLinks) fractievoorzitter van de grootste partij noemen. Met negen zetels komt de partij uit het niets als een komeet de Provinciale Staten in. Maar wie is Johan Dessing?

Zichtbaar maken
De afgelopen maanden was partijleider Thierry Baudet het gezicht van Forum, maar nu er negen leden zijn gekozen, is het aan Dessing om de kar in Noord-Holland te gaan trekken. "We gaan ons zichtbaar maken en onze stem laten horen", zegt de assistent-luchtverkeersleider op Schiphol als reactie op de kritiek van andere partijen dat ze niet weten waar Forum in onze provincie voor staat.

Lees ook: Groeispurt voor Forum voor Democratie: wie geeft zijn plekje op voor een andere provincie?

Omdat een normale interviewafspraak maken tot nu toe niet was gelukt, zocht onze verslaggever hem thuis op om hem te feliciteren en te vragen naar de plannen voor de komende jaren. Belangrijke provinciale punten zijn onder meer een nationale luchthaven in zee, meer woningbouw, referenda en stop op windmolens en zonneparken.

Kijk hieronder het volledige gesprek:

Interview met lijsttrekker van Forum van Democratie Johan Dessing - NH Nieuws / Joost Lammers

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!